szerda, június 24, 2009

Velvet - Blogok - Legalább 60 nőt erőszakoltak meg egy vallási közösség tagjai Bolíviában

Velvet - Blogok - Legalább 60 nőt erőszakoltak meg egy vallási közösség tagjai Bolíviában: "Legalább 60 nőt erőszakoltak meg egy vallási közösség tagjai Bolíviában
| 2009.06.24. 07:55 - .syl.

Őrizetbe vették Bolíviában az ország egyik mennonita vallási közösségének hét tagját, akiket legkevesebb 60 nő megerőszakolásával vádolnak, terhes asszonyok is voltak közöttük - írja a Független Hírügynökség dél-amerikai forrásokra támaszkodva. Peter Kelsner Peters, a fővárostól, La Paztól 1100 kilométerre található Manitobában lévő közösség vezetője azt nyilatkozta az El Deber nevű bolíviai lapnak, hogy nemi erőszak áldozatai között két fiatal lány is van. A hatóságok szerint az erőszaktevők 18 és 41 év közöttiek, és úgy követték el bűncselekményeiket, hogy narkotikummal elkábították a nőket, akiket így könnyen megerőszakoltak. Egyik áldozatuk azonban kevesebb narkotikumot kapott, ezért emlékezett a vele történtekre, és feljelentette a tetteseket.

A bolíviai közösség az Egyesült Államokban élő mennoniták leágazása. A mennoniták csoportja németalföldi eredetű, protestáns vallási közösség. Nevüket a 16. századi alapító, Menno Simons után kapták. Az amis közösség, a másik közismert ortodox protestáns közösség a mennonitákból kivált konzervatív csoport. A mennoniták a modern világtól elszigetelten, szigorú életszabályokat követve élnek. Elutasítják a technikát, a vagyonosodást és az erőszakot. Ez utóbbi miatt is keltett nagy figyelmet a nők tömeges megerőszakolásának ügye. A mennoniták az európai vallásüldözések elöl menekültek az Egyesült Államokba évszázadokkal ezelőtt, majd kirajzottak Latin-Amerikába is. Manapság 30-40 ezren lehetnek Bolíviában és Paraguayban, és földművelésből élnek.<FH>"

Nincsenek megjegyzések: